בשנת 1642 צייר רמברנדט את "משמר הלילה", תמונה שהוזמנה בידי קבוצת אצילים שהתנדבה לשמור על העיר בשעות הלילה.

שמו המלא של הציור "המיליציה של קפטן פרנס באנינג קוך" ובו מתוארת פלוגה 13 של המשמר העירוני בפיקודו של קפטן קוך (לבוש בשחור ואדום) וסגנו וילם ואן רויטנבורך.
הציור היה שונה מציורי המיליציה שהיו מקובלים באותה עת באמסטרדם – בה כל חברי המיליציה ישבו או עמדו בשורה וניתן היה לראות את פני כולם. רמבנרדט צייר תמונה בה יש תנועה רבה, וחלק מחברי המיליציה אף מוסתרים, דבר שגרם להם עוגמת נפש והביא לתליית התמונה בארמון העירייה של אמסטרדם.
תושבי העיר שבתמונה, מיוצגים גם ע"י ילדה בשמלה צהובה, מריעים לחברי המשמר בעת יציאת להגן על העיר.
נוכחותם של תושבי העיר מעידה שאין מדובר על לוחמים שיצאו להגן על העיר מפני אויב זר. נראה כי אירועים פליליים היו המניע להקמתה של מליצית באנינג קוך.
באנגלית נקרא הציור night watch ובלא מעט מאמרים בלועזית מכונים אנשי המיליציה כ- . Security guards
מסתבר שהצורך להגן על תושבי העיר אינה תופעה ייחודית שמקורה בשלהי המאה ה-20. סוגיות הקשורות ב-safe city או בלשוננו " עיר בטוחה או "עיר ללא אלימות" טרדה את מוחם של פרנסי הערים הגדולות ותושביהן כבר בתחילתה של העת החדשה . יתרה מכך ההתנדבות של חברי המיליציה להגן על העיר אפשר ומעידה על תופעה המוכרת מימינו שכוחות הביטחון המקומיים לא יכלו, מסיבות אלו ואחרות, לספק את שירות הגנת האזרח וקבוצות מקרה האוכלוסייה התאגדו במטרה לבצע זאת המקומם.
נראה כי המתודולוגיה של רמברנדט בתכנון ציורו עסקה בהדגשת התנועה המבצעית של הכח ולא להסתפק בתמונה קבוצתית המציגה את חבריה.
אם כך, מסתבר כי תופעת ההתמודדות עם סוגיות הקשורות באבטחת הציבור איננה תופעה חדשה. לאורך שנים רבות המשטרה וגורמי האכיפה הממוסדים היוו את המנגנון השלטוני לשמירה על ביטחונו של האזרח. כניסתו של הטרור למקבץ האיומים על תושבי המדינה בכלל והערים בפרט, יצר פער ביכולות המענה שכן המשטרות , שמבוססות על דיסציפלינה שמתמודדת עם פשיעה וסדר ציבורי, לא היו מסוגלות לספק את המענה האבטחתי , וזאת בגין היעדר ידע ותפיסה אבטחתית וביטחונית מתכללת. הצורך לספק מענים מהירים ואפקטיביים הביא את הקברניטים לעשות שימוש בחברות פרטיות שהורכבו מאנשי צבא ומשטרה שפרשו משהשירות. אלו , יהיו מוכשרים ככל שיהיו, הביאו ניסיון מתחומים משיקים ברם לא כאלה המתאימים להתמודדות עם שלל האתגרים שמרכיבים את דיסציפלינת אבטחת הציבור.זו מורכבת ממספר רב של סוגיות אזרחיות,משפטיות וערכיות השונות במהותן מאלו הצבאיות והמשטרתיות.
ההבנה כי האבטחה היא דיסציפלינה ייחודית שאינה דומה לחברותיה הביטחוניות האחרות וההכרה כי ראוי להתחיל ולמקצע את העוסקים בתחומי בטחון הציבור משלל האיומים המסכנים את חירותם ורכושם, הביאה אנשי אבטחה ותיקים לנסות ולהתמודד עם הבעיה . הוקם צוות שמנסה למסד את מקצוע האבטחה ולהביאו למצב שבו רק אנשי מקצוע , עם ניסיון אבטחתי מוכח בשלל הסוגיות המרכיבות של מקצוע ההגנה על הביטחון הלאומי בכלל ובטחון הציבור בפרט, יוכלו לעסוק בייעוץ,תכנון,ליווי של מערכים אבטחתיים.
הצוות מורכב מאנשי אבטחה ומיועצים וותיקים ומטרתו לקבוע " תו תקן" מקצועי לעוסקים בתחום.
מן הסתם מי שרואה עצמו כבעל דעה בנושא ו/או מעוניין להביא בפני הוועדה את תובנותיו, יותר ממוזמן לעשות כן.
אני בטוח שלא רחוק היום בו דיסציפלינת האבטחה תורכב מאנשי מקצוע מהמעלה הראשונה בדיוק כמו אלו המרכיבים את הצבא , המשטרה וכוחות הביטחון.